HUURWONINGEN IN DE HOMBERG

Dorpsplatform Hegelsom realiseert in samenwerking met de Rabobank, Gemeente Horst aan de Maas en Makelaar Coen Absil Hegelsom huurwoningen in voormalige boerderij De Homberg. Het worden huurwoningen voor Hegelsommers van jong tot oud. Op dinsdag 15 december vond een informatieavond plaats voor belangstellenden. Maar liefst 70 geïnteresseerden woonden de avond bij. Meer dan 20 belangstellenden hebben zich inmiddels bij het Dorpsplatform aangemeld.

TERUGBLIK INFORMATIEBIJEENKOMST 15 DECEMBER
Voorzitter Hay Arts opent de avond namens het Dorpsplatform. De behoefte aan huurwoningen in Hegelsom is groot maar er wordt door de woningcorporaties niet meer gebouwd in de kleine kernen. Dankzij dit unieke project kunnen in Hegelsom toch een aantal nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd. Bijzonder aan het project is het open karakter: de opzet en invulling van de woningen wordt geheel in samenspraak met de toekomstige bewoners bepaald.

Wethouder Bob Vorstermans benadrukt dat de samenwerking tussen de vier partijen uniek is. De grote opkomst tijdens deze avond laat zien dat Hegelsom in staat is op deze bijzondere manier huren in eigen dorp toch mogelijk te maken.

Michiel van Megen spreekt als manager private banking bij de Rabobank met klanten die willen investeren in een bouwproject zoals dit. Er zijn partijen die interesse hebben getoond maar het is nu van belang dat er, samen met de toekomstige bewoners, een concreet plan wordt gemaakt. Op basis daarvan zullen de investeerders bepalen of ze bereid zijn geld in het plan te steken.

Makelaar Coen Absil toont een aantal tekeningen van mogelijke indelingen van het pand. Hij benadrukt dat het aantal woningen, het woonoppervlak en de inrichting nog niet vast ligt. Dit wordt samen met de bewoners bepaald naar gelang de behoefte. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend inschrijven en deelnemen in een projectgroep die zich over de uitvoering gaat buigen.

Tot slot komt Hay Geurts aan het woord, eigenaar van de Homberg. Hij schetst de geschiedenis van het pand en laat weten blij te zijn dat de historische boerderij op deze manier voor Hegelsom behouden kan blijven.

INTERESSE? INSCHRIJVEN KAN NOG TOT 10 JANUARI 2016
Wil jij wonen op één van de mooiste plekjes van Hegelsom? Schrijf je dan nu in!

Stuur een e-mail naar dorpsplatformhegelsom@gmail.com met daarin je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Laat ons ook weten of je wilt meedenken over hoe de woningen er uit kunnen gaan zien.

Inschrijving is vrijblijvend. In een later stadium wordt beslist over toewijzing van de beschikbare woningen.